Mies luki eilen mun viimeiset tekstit tänne. Tuli kuulemma lannistunut olo. Mutta suurin juttu oli se, että Mies oli hämmentynyt, kun ole kirjoittanut ettei halua muuuttua, ei haluu apua, ei haluu yrittää. Kysyi, että mitä taikatemppuja hänen pitää tehdä, että uskoisin. Eiköhän taikatemput ole nyt tehty ja on oikeiden asioiden aika.

Mies oli luullut, että menemme sinne perheasiainneuvottelukeskukseen yhdessä. Yhdessä? Nyt hämmennyin minä. Olimme kuulemma viikonloppuna puhuneet, että tarvitsemme terapiaa yhdessä, että selviämme. Jos me ollaan tuollaista sovittu, se on mennyt multa aivan ohi! Toki siitä puhuimme mutta nyt tullaan taas siihen, että saman olen kuullut aikaisemminkin, miks oisin ottanut sen todesta nyt. En siis ole yhtään, en vähääkään ollut siinä luulossa, että Mies tulisi mukaan! Ja sitten pääsemme tuohon puhumattomuuteen, olisihan se voinut saoa tällä viikolla. No, pääasia kuitenkin se, että Mies haluaa tulla terapiaa mukaan apua hakemaa. Siitä olen erittäin tyytyväinen ja iloinen! Sanoin Miehelle moneen kertaan, että ymmärtäähän se, että jos nyt lähtee mukaan, se pitää tehdä oikeista syistä ja siellä pitää olla _rehellinen. Ymmärtää kuulemma. Mulla on jo kokemusta siitä, kun kävimme kalliissa terapiassa, joka oli lähes paskanjauhantaa koko projekti. Jos sama jatkuu, siitä ei ole mun paranemiseen mitään hyötyä, eikä myöskään meille mitään hytötyä. Toivottavasti Mies nyt tietää mitä tekee ja mihin lähtee mukaan, mihin sitoutuu.

Miehen mielestä me tosiaan tarvitsemme terapiaa yhdessä ja minä yksilöterapiaakin. Mieshän käy itse sairautensa tiimoilta psykiatrin luona, siitä sain taas kuulla että hänhän on jo hoidossa, kun käy tuolla. Jaa. Mies sanoi, ettwei meillä ole vain yhtä ongelmaa. No, tällä hetkellä ongelmia todella on mutta juuret juontaa ikävä kyllä sinne pettämiseen. Ja exäänxä. Kaikki on tullut noista, kaikki ongelmat on syntyneett noista. Siitä emme pääse yli emmekä ympäri. Miehen mielestä meidän isoimmat ongelmat on keskusteluyhteyden puutos ja ymmärtämättmyys. Nuo sanat eivät ole Miehen, ne on sanottu muualla. Sinänsä, täysin totta molemmat mutta se miksi ne on tulleet, siinä on syy muualla. Ja se pitää selvittää ja käsitellä ensin. Toivotaan, että tämä käänne on nyt totta enkä saa taas viimeistään syksyllä huomata käyttäytymisenmuutoksia Miehessä. Sanoin Miehellekin jo, että tulokset tulevat hitaasti ja prosessi on pitkä. Se pitää ymmärtää eikä muutaman kuukauden kuluttua taas langeta nettiin tai exäänxä tai johonkin, jos mulla on yksikin huono päivä. Mies on ns. Tehnyt kaikkensa monien vuosien ajan, että olemme tässä tilanteessa, joten nyt sen pitää antaa yhtä paljon aikaa tälle paranemisprosessille, asioiden eheyttämiselle.