Mies lupasi viime viikolla joskus kertoa millaista elämänsä on ollut. Ei kertonut heti, koska ei ollut aikaa ja kertomaansa menisi kuulemma paljon aikaa. Pelkäsin, että jäisi kertomatta, kun aika kuluu. Odotin kuitenkin todella tuota kertomaa, sillä halusin yrittää ymmärtää! Ja halusin ylipäätään tietää. Kävi sitten niin kuin pelkäsin, kun kertoi, ei paljon kertonut. Viime oli hektinen viikko, silloin olisi pitänyt saada Miehestä kaikki irti. Jatkossa se vaikeutuu koko ajan. Kertoi kuitenkin jotain:

Mies on ollut todella pahasti koukussa nettiseksiin, chattailuun, keskusteluihin seksiin liittyen. Koukussa niin, että ei ole voinut lopettaa. Eikä aina edes halunnutkaan lopettaa. Nettielämä oli hänelle toinen elämä, irrallaan toisesta elämästä. Myönsi kuitenkin kysymykseni jälkeen, että varsinkin viimeaikoina (ja joskus aiemminkin) “elämät” meni päälaelleen, eli nettielämästä tuli se oikea, todellinen elämä ja tämä muiden mielestä oikea elämä jäi toissijaiseksi. Eli sumussa. Tarvitsi sitä nettielämää, siitähän hän voimansa ja elämänhalunsa ammensi. Sen kyllä huomasi vahvasti, etenkin kevään aikana, että tilanne on pahentunut ja todellakin elää kuin sumussa. Jos kotona ollessaan silmissä on lasittunut katse ja kynsiään purren pälyilee koko ajan ympärilleen, kuljettaa puhelinta koko ajan mukanaan, punastelee, kun näppäilee puhelintaan, joko nukkuu koko ajan tai sitten valvoo, niin onko se normaalia. Ei. Mies alkoi olla todella poissaoleva. Hän ei syönyt, vaa’alla kävi sitäkin useammin. Hän alkoi olla myös todella varomaton. Tästä esimerkkinä mm. se, miten unohti salaisen sähköpostinsa päälle ja joka aukesi puhelimestaan yhtä nappia painamalla. Mies tuli myös yhä useammin kotiin housut, farkut, spermaisina. Siinäkin hävisi varovaisuus -ei huomannut katsoa minne ja miten laukesi.

Mies ei ole minun kanssaa asuessaan tehnyt juuri koskaan mitään kotitöitä -hän otti ja sai itselleen kotiorjan, joka tekee kaiken minkä motivaaltiolta ja elämänhalultaan kykenee. Mutta tässäkin.. Jotkut miehet tuovat kuulemma puolisoilleen kukkia huonosta omastatunnosta. Minun Mieheni tyhjäsi silloin tällöin astianpesukonetta, siivoili jotain pientä. Hyvin varhain tajusin jo noiden yhteyden. Ja usein sanoinkin kyynel silmässä ja sydän kasaan puristuneena, ettei tarvitse, kyllä mä.. En mä todellakaan haluaisi tehdä kaikkea, mutta se että Mies hyvittelee runkkaamisiaan ja sivusuhteitaan esim. tyhjäämällä astianpesukonetta, en mä halua sitäkään. Silloin keskitän sen pahan oloni mieluummin tekemällä itse. Joskus olen sen antanut tehdä ja sitten mulla on ollut huono omatunto. Mietin jo jatkoakin, että nyt kun tekee tuon kotityön niin sitten se voi taas hyvällä omalla tunnolla touhuilla töissä tietokoneella. Että kun kerran kuukaudessa tekee jonkun pikku jutun kotona niin sitten on seuraava kuukausi taas vapaata ja huoletonta aikaa nettisuhteille. Mies myönsi tämän, kun asiasta sanoi. Että niin läpinäkyvää on Miehen käytös ollut :/

Ei hän itse ollut huomannut mitään, että se toinen elämä oli niin vahvasti hänen käytöksessään mukana. Kertoi, että sitä elää niin, että on se toinenkin elämä. Se elämä on irrallinen, sivussa oleva. Ei se vaikuta ns. oikeaan elämään. Tai sitä itse kuulemma luuli, että ne oli erillään, ei kukaan tiedä siitä toisesta. Eihän niin voi olla! Jos elää tuollaista salaista elämää, sen vaikutus täytyy näkyä terveelläkin ihmisellä. Puhumattakaan tuollaisesta, joka ei kovin terveesti toimi. Seksiaddikti siis luulee huiputtavansa kaikkia ympärillä olevia. Koska se toinen elämä vetää niin voimakkaasti puoleensa, ei sitä edes ajattele seurauksia. Meillä Miehellä tämä kaksoiselämän eläminen on liian helppoa. On yrittäjä, eli on ollut helppoa valehdella tekevänsä töitä, vaikka tekee ihan muita “töitä”. Toki on samalla joskus tehnyt töitäkin mutta silti. Toiseksi meiltä löytyy autotalli, jossa puuhastelee muutenkin ja jossa on helppo naputella puhelintaan ja tietokonettaan. Mä en juurikaan yllätysvierailuja sinne tee -pelko, mitä sieltä löydän on ollut liian suuri.

Mies on seksuaalinen ihminen, ainakin vuosia sitten ja tutustuessammekin oli. Mutta tässäkin hänen nettielämänsä, joka on ollut erittäin valtaisaa, vaikuttaa. Kun kaikki seksuaalinen energia, kiinnostus, kiihottuminen, mielikuvitus, leikit, seksi, seisominen ja laukeaminen, kaikki mahdollinen käytetään netissä niin miten sitä riittäisi kotona enää käytettävissäkään? Sitten vain selitellään millä milloinkin sitä, kun ei kotona seksiä ole. Mm. syytetään siitä puolisoa. Miten minä voin kilpailla niiden netin pikku tyttöjen ja kiimaisten narttujen kanssa? En mitenkään. En oikeasti mitenkään ja sen olen hiljaa hyväksynyt jo kauan, kauan sitten. ...