Mies lupasi lopettaa nettisuhteet. Lupasi yrittää. Lupasi hakea apua ja mennä seksiaddiktien ryhmään. Ryhmä kokoontui tänään ...Mies oli siellä! Hän meni sinne. Hän piti lupauksen. Hän todella piti lupauksensa. Ensimmäisiä asioita meidän kymmenen vuoden suhteen aikana satelee nyt.

Sen lisäksi, että Mies meni ryhmään, hän oli viihtynyt siellä. Oli käyttänyt puheenvuoronsa ja kertonut, miksi on siellä. Kokee saavansa voimaa tuosta ryhmästä. Hienoa. Häne menee sinne myös ensi viikolla. Tulen tukemaan häntä jatkossakin, jos hän osoittautuu tukeni arvoiseksi ihmiseksi. Ensimmäinen askel oli tunnustaminen. Toinen rehellisyys. Kolmas lupauksen pitäminen.

En ottanut ruusuisia laseja silmilleni, en. Mutta iloitsen suuren surun keskellä noista pienistä askeleista. Niistä se koostuu pitkä matka. Olemme yhtä mieltä siitä, että tässä on aloitettu pitkä ja kivinen tie talsia. Katsotaan, miten pitkään se johtaa. Tien kivet tulevat naarmuttamaan jalkoja, käsiä, kaikkea. Matka tulee etenemään kyynelissä silmin. Mutta otetaan vielä askelia eteenpäin, niin näemme, mitä sen tien varrella on.